Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Marianne Thomsen

Læs her mere om Marianne og hvordan hun med egne ord arbejder som dagplejer

Navn: Marianne Thomsen

Adresse: Flintemarken 17, Billund

Jeg har været ansat som dagplejer siden Marts 2019.

 

Jeg er gift med Steffen og sammen har vi 3 børn. Liva-Mai (2009), Jeppe (2012) og Mads (2017).

Vi bor i et hus, hvor vi har køkken og et værelse til at lege i. I haven har vi et lille legeområde med sandkasse og rutsjebane. Vi går ofte en tur i området. Der er æsler, som gerne vil fodres, en skov, som vi ofte går en tur igennem og bakker, som vi kan løbe op og ned af. I teamet deler vi en ladcykel, som giver os mulighed for at cykle ud og opleve ting der er lidt længere hjemmefra.

Efter at have arbejdet i ældreplejen havde jeg brug for nye udfordringer. Jeg valgte at søge jobbet som dagplejer, da jeg igennem længere tid har haft lyst til at arbejde med børn. Jeg kan tilbyde dem en tryg og rolig hverdag, hvor jeg planlægger dagen ud fra børnenes behov.

Jeg bestræber mig på, at vi skal udenfor hver dag. Det er dejligt at komme ud og udfordre sanserne med forskelligt vejr, udfordrende terræn, lyde osv. Vi kan godt lide at se på og snakke om de dyr, køretøjer osv. vi møder.

Engang imellem bliver vi inde og leger, er kreative el.lign.

Jeg arbejder for at styrke børnenes motorik ved at vi laver motorikbaner i hallen og hjemme, bevæger os i udfordrende terræn, triller, danser, gynger osv.

I løbet af dagen griber jeg de muligheder der opstår, for at motivere børnene til at blive selvhjulpne.

Vi snakker meget sammen og øver os på at sætte ord på ting, behov, følelser osv. Vi synger mange sange i løbet af dagen og nyder at lave fagter hertil.

For mig er det vigtigt, at børnene lærer at begå sig socialt. Dvs. at vi er gode ved hinanden og accepterer, at vi er forskellige. Vi øver os på at vente på tur og deles om tingene. Vi går i hallen og mødes med teamet 1 gang om ugen og mødes derudover engang i mellem på legepladser eller til heldagslegestue. Her oplever børnene at være en del af en større gruppe.

Jeg følger Billund Kommunes kostpolitik. Jeg kan godt lide at bage brød og skabe en god stemning omkring måltidet.  

Jeg vægter samarbejdet med forældre højt. Det er vigtigt at det føles trygt at aflevere sit barn hos mig samt at vi har en åben og ærlig kommunikation.