Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Lisette Paarup Østergaard

Læs her mere om Lisette og om hvordan hun med egne ord arbejder som dagplejer.

Hej! Jeg hedder Lisette og er dagplejer i Filskov.

Jeg er født i 1988, og har arbejdet som dagplejer siden 2016. I bagagen har jeg uddannelser som blomsterdekoratør og Social -og sundhedshjælper. Jeg bor på Sognegårdsvej 8 sammen med min mand Christian, vores to børn, Emil fra 2015 og Laura fra 2017, vores to hunde og en kanin.

Jeg har fokus på det enkelte barn, og hvor det er i sin udvikling.

Trivsel og sundhed betyder meget i mit arbejde som dagplejer, og jeg brænder for at være en del af at opbygge et højt selvværd og gå på mod hos dit barn. Det gør jeg både i samspillet med mig, men også de andre børn i gruppen. Jeg gør det blandt andet ved at møde barnet anerkendende, udfordre det passende i dets udvikling, være nysgerrig sammen med barnet, samt følge dets initiativer.

Jeg nyder at bruge naturen og dets mange muligheder så meget som muligt. Vi leger i haven, besøger legepladser eller går en tur. Jeg bruger alle de fine naturstier vi har her i byen - dyrestien er specielt et hit ved de lidt større børn.

Hos mig er der plads til fordybelse og leg. Dagen planlægges, så der tages hensyn til det enkelte barn. Vi griner og tumler, og finder på sjove ting sammen. Vi synger og danser, og udfordrer motorikken og vores sanser. Jeg går op i at sætte ord på barnets følelser i de udfordringer og succesoplevelser, det møder i løbet af dagen.

Jeg planlægger aktiviteter, så vi kommer omkring de 6 læreplanstemaer. Vi har hvert tema i 2 måneder, da jeg synes, det er rart, at vi kan have fokus på det enkelte læreplanstema i en længere periode, og dermed mulighed for fordybelse.

Jeg er en del af det kommunale team af dagplejere her i Filskov, og vi mødes ofte på vores ture rundt i byen. Vi besøger børnehaven, og mødes i legestue. Det har stor betydning for børnene, at vi mødes, og bruger tid sammen i teamet, så børnene er trygge ved at skal i gæstedagpleje.

Dette er et lille udpluk af mig som dagplejer, og hvad jeg og børnene nyder at bruge vores tid til.

 

Kærlig hilsen Lisette