Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Linda Holt-Mikkelsen

Læs her mere om Linda og om hvordan hun med egne ord arbejder som dagplejer.

Mit navn er Linda, jeg har været ansat som dagplejer i billund kommune siden 1. April 2012.

For mig er nøgleordene i dagplejen tryghed, nærvær og at støtte det lille barn i dens udvikling, så barnet bliver et stærk og robust lille individ, der hviler i sig selv.

I Mit pædagogiske arbejde guider jeg, anerkender og - sætter ord på følelser for det lille barn. Jeg
arbejder aktivt med de 6 Læreplanstemaer.
Sprog
For at fremme det lille barns sprogudvikling bruger jeg tegn til
tale, som jeg oplever de tager til sig helt ned til 10 md. alderen.
Fantastisk at se det lille barn selv at kunne give udtryk for at det
feks. er tørstig i stedet for måske at udtrykke med gråd. De 2
sprogede børn kan jeg især se, at det fremmer sprogudviklingen.
Derudover synger jeg hver dag med børnene, vi læser bøger,
genfortæller dagens begivenheder og lærer rim og remser når vi
går ved barnevognen.


Sociale kompetencer
Grundstenen til barnets evne til at Indgå I sociale fællesskaber skabes I dagplejen. Det er også I den alder de første venskaber bliver skabt. Det er vigtigt for mig at børnene lærer at deres handlinger kan feks. skabe glæde hos andre børn. Jeg sætter ord på følelser Imellem børnene, deres handlinger og Intentioner. Alle følelser er rigtige og skal anerkendes. For mig er det utrolig vigtigt at alle børnene er en del af fællesskabet.


Barnets alsidige personlige udvikling
Min fornemste opgave som dagplejer, er at sikre at børnene har et stærkt selvværd og bliver et lille robust menneske, til når de skal videre I børnehave og være klar til den store verden, men også at det lille barn kan finde ro I egen krop, både til fordybelse men også så barnet kan "mærke sig selv" og regulere og kende egne følelser. Det gør jeg ved at sætte ord på og anerkende alle børnenes følelser, og her er ingen følelser forkerte. I vinterhalvåret hører vi stresless musik og slapper af inden børnene skal sove til
middag.


Krop og bevægelse
Jeg er meget optaget af vigtigheden af at det motoriske skal være på plads for at sikre de optimale rammer for Indlæring. Vi danser stort ser hver dag, udfordre balancen ved at snurre, trille dreje, gynge og rutsche. Vi rører os hver dag og får pulsen op. I vinterhalvåret besøger vi så ofte vi kan Nordre skoles gymnastiksal. Med masser af plads til bevægelse.


Kulturelle udtryksformer og værdier
Noget af det der kendetegner min dagpleje er at vi synger og danser hver dag. Vi bruger også en del tid på at klæde os ud bygge huler og lege rollelege og lærer rim og remser.


Natur og naturfænomener
Vi nyder naturen I alt slags vejr på alle årstider. Børnene skal opleve, se og føle den natur og ikke mindst de dyr somomgiver os. Feks går vi ofte ture ved Engsøen, cykler på tur til skoven og tager på Karensminde. Vi slår bremserne i og lader os forundre over de små dyr vi møder på vores vej mens vi mærker regnen, solen og vinden på vores kinder.
Vi nyder naturen på alle årstider

Velkommen i dagpleje
Hos Linda Holt-Mikkelsen