Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Lone Olesen

Læs her mere om Lone og om hvordan hun med egne ord arbejder som dagplejer.

Navn: Lone Olesen

Adresse: Søgårdvej 60, 7250 Hejnsvig

Ansat siden:01.01.2003

 

Mit navn er Lone Olesen og jeg er fra 1965. Jeg er gift med Torben, sammen har vi to voksne børn, der for længst er flyttet hjemmefra. Vi bor i et parcelhus på Søgårdvej med integreret carport, hvor der er mulighed for at barnevognene kan stå i tørvejr (og de må gerne blive stående i ugens løb). Når man træder ind i hjemmet bliver man ofte mødt til duften af hjemmebag, da jeg bager langt det mest af vores lyse brød selv.

Jeg holder meget af mit arbejde - jeg elsker børn og jeg er gavmild med knus og kram. Jeg føler mig privilegeret over at mit arbejde består i at passe Jeres små guldklumper og være medvirkende til at stimulere og udvikle børnene, så de forlader dagplejen, klar til næste store skridt – børnehaven.

Netop for at hjælpe børnene bedst muligt hen imod at skulle blive klar til børnehaven går jeg meget op i selvhjulpenhed. Her tænker jeg bl.a. at børnene selv kan tage overtøj af og på, spise selv, arbejde hen imod at børnene bliver blefrie. Jeg tager selvfølgelig udgangspunkt i børnenes alder og kunnen, så de bliver udfordret på deres niveau. Den gode kontakt til Jer som forældre er også noget jeg vægter højt, da jeg føler at vi ved samarbejde kan hjælpe børnene bedst muligt. Ud over den daglige kontakt ved bringe og hente situationer, byder jeg ligeledes på forældrekaffe flere gange om året f.eks. i forbindelse med jul, sommerferie og når et barn har sidste dag i dagplejen.

Jeg arbejder naturligvis med de 6 læreplanstemaer, som er beskrevet i vores Teamprofil. Ligesom jeg deltager i heldagslegestue, halvdagslegestue, besøg i hallen, multirum og børnehavebesøg.

Dagene i dagpleje er sjældent ens, nogle dage kan være hjemmedage hvor vi bl.a. synger, læser bøger, bygge tårne og leger andre lege. Derudover laver jeg også en del kreative aktiviteter med børnene f.eks. pynt til højtider.

Andre aktiviteter kan være gåture, nogle gange bare for turens skyld og andre gange for at besøge byens forskellige legepladser eller andet. Jeg benytter vores fælles el-cykler med lad, så ofte jeg kan. Jeg synes det giver en ekstra frihed til, at komme ud i naturen – så som gårdbesøg eller besøge nabobyer, som vi ikke ellers har mulighed for på gå-ben.

Inden jeg startede som dagplejer bestod jeg eksamener i pædagogik og psykologi fra AVU. Mens jeg har været dagplejer, har jeg taget de kurser kommunen har tilbudt mig i årenes løb og jeg vil altid gerne have flere, da jeg mener det er vigtigt at lære nyt og dygtiggøre sig.

Jeg ser frem til at byde jer velkommen i mit hjem.

Lone Olesen